Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Suikervoorraden blijven wereldprijzen drukken

Londen – De wereldwijde overvloed aan suikervoorraden blijven de suikerprijzen drukken, hoewel er voor 2014/2015 1,8 miljoen ton minder wordt geproduceerd dan wordt geconsumeerd.

Dat meldt de Rabobank in het vierde kwartaalrapport over suiker. De voorraden nemen slechts gering af. Van de wereldwijde suikerproductie wordt 80 procent gewonnen uit suikerriet, legt analist Andy Duff van de Rabobank uit. "Omdat dit een semi-meerjarig gewas is, kost het tijd om te schakelen naar andere gewassen als de prijs telers niet aanstaat. Dat verklaart voor een deel de trage reactie op lage prijzen. Daarnaast neemt de stimulans om op andere gewassen over te stappen af doordat de prijzen hiervan samenvallen met de suikerprijzen."

Eén reactie

  • ed12345

    Dus het is al net als hier andere alternatieven voor wat aan de teller betaald gaat worden, zijn afgewogen tegen wat mais op kan brengen

Of registreer je om te kunnen reageren.