Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

USDA verwacht kleiner suikeroverschot

Washington – De wereld produceert dit seizoen minder suiker dan gedacht. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dit seizoen 2014/2015 een productie van 172,5 miljoen ton suiker. In de laatste prognose in mei ging het USDA nog uit van 175,6 miljoen ton.

Brazilië produceert 1 miljoen ton minder dan in mei werd geschat, namelijk 35,8 miljoen ton. Thailand komt op 10,2 miljoen ton. Dat is bijna 1 miljoen ton minder dan in de mei-prognose. De verwachting voor China daalt 0,4 miljoen ton naar 13,3 miljoen ton.

Het USDA verhoogt het verbruik iets naar 171 miljoen ton. Daardoor is er dit seizoen een overschot van 1,5 miljoen ton. Als de prognose van het USDA uitkomt, dan wordt 2014/2015 het vijfde achtereenvolgende seizoen dat de wereld meer suiker produceert dan verbruikt. De suikerprijzen staan daardoor al geruime tijd onder druk.

De International Sugar Organisation (ISO) verwacht een kleiner overschot dan het USDA, namelijk 473.000 ton. Andere marktbureaus gaan uit van een suikertekort. De Rabobank houdt het op een minimaal tekort. Czarnikov gaat uit van een tekort van 500.000 ton en Kingsman zelfs van 1,7 miljoen ton.

Eén reactie

  • jj.lodders1

    lijkt mij dat de prijs omhoog moet gaan, maar die wordt natuurlijk door die vreselijke mannetje in hun nette pak naar beneden gepraat.

Of registreer je om te kunnen reageren.