Akkerbouw

Nieuws

Partijen pleiten voor meer subsidie sojateelt

Den Haag – VVD, CDA, D66 en Christenunie willen de teelt van eiwitrijke gewassen als soja in Nederland en Europa extra stimuleren.

VVD-Kamerlid Helma Lodders pleit ervoor om soja op te nemen in de lijst met vergroeningsmaatregelen van het nieuwe Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Hierdoor worden boeren gestimuleerd worden om de teelt van soja verder te ontwikkelen.
CDA-Kamerlid Jaco Geurts en Gerard Schouw (D66) pleiten ervoor om de het innovatiebudget van het GLB meer te gebruiken voor veredeling en optimalisatie van eiwitgewassen.  Stimulans hiervan is volgens de partijen nodig om de teelt te verbeteren om de concurrentie met goedkope soja uit Zuid-Amerika beter aan te kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.