Akkerbouw

Nieuws 1467 x bekeken 3 reacties

Britten oogsten 40 procent meer tarwe

Londen – De Britse tarwe-oogst is naar schatting uitgekomen op ruim 16,6 miljoen ton. Dat is bijna 5 miljoen ton ofwel 39 procent meer dan in het vorige seizoen.

Bij gerst komt de opbrengst uit op 7 miljoen ton, vrijwel even veel als een jaar geleden. Dat meldt de statistiekdienst van het plattelandsministerie Defra. Groot-Brittannië was de laatste maanden een netto-importeur van tarwe, maar verwacht de komende tijd weer veel graan uit te kunnen voeren.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Hoeveel produceren de Britten in een normaal jaar? Vorig jaar was erg slecht en dit jaar misschien gewoon gemiddeld. In dat geval hebben ze dit jaar wel 39% meer maar in feite is het een een normaal jaar. Jammer dat het artikel dit niet schrijft.

  • varkentjeeee

    het was beter geweest om met het 5 jarig gemiddelde te vergelijken in plaats van vorig jaar

  • varkentjeeee

    het artikel zegt gewoon werkelijke helemaal niks en is waardeloos en slecht

Of registreer je om te kunnen reageren.