Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

'Nog maanden druk op suikerprijs'

Londen - Rabobank verwacht in de komende maanden aanhoudende druk op de suikerprijs, tenzij de consumptie of de wereldvoorraden fundamenteel wijzigen.

De wereldsuikerbalans stevent voor het vierde seizoen af op een overschot, in dit geval op 2,5 miljoen ton. Dat meldt Rabobank in haar rapport over het vierde kwartaal 2013. Daarin zijn de prijzen aanvankelijk gestegen na toegenomen vraag op de wereldmarkt. Verder speelden de verwachting van productieterugval in Brazilië, 's werelds grootste suikerexporteur, een rol, naast brand in een terminal voor suikeropslag van ethanolreus Copersucar. Dit effect bleek tijdelijk, de schade bij Copersucar viel mee en de oogstverwachting verbeterde. De versterking van de dollar drukte de vraag naar suiker op de wereldmarkt verder en daarmee de prijs.

Eén reactie

  • agro1

    brasil....suikerIMporteur???? wat heb ik gemist??? CIOLOS BOPPE11

Of registreer je om te kunnen reageren.