Akkerbouw

Nieuws 1781 x bekeken 5 reacties

Lamb Weston/Meijer: maximaal 3 euro per ton erbij

Kruiningen – Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer heeft de contractprijzen voor 2014 verhoogd met maximaal 3 euro per ton. Dat zegt grondstoffendirecteur John Wiskerke.

Die 3 euro geldt voor het ras Markies, waarvoor het bedrijf een uitbreiding beoogt. "Verder hebben we geen grote koerswijzigingen", vertelt Wiskerke. "Areaaluitbreiding is geen doel voor dit seizoen. Zowel het areaal als de pootgoedprijzen zijn redelijk stabiel vergeleken met voorgaande jaren."

Voor Innovator af land betaalt Lamb Weston/Meijer 110 euro per ton. In week 13, uit de schuur is dat opgelopen tot €135,75. Deze bedragen staan los van toeslagen.

De bewaarstaffel van de aardappelverwerker is gelijk gebleven. Wel geld er een plus voor telers die mechanisch koelen; zij krijgen 5 tot 10 euro (vorig jaar 3 tot 7 euro) extra. "Zo willen we het risico voor de teler voor de lange bewaring verminderen en een betere kwaliteit garanderen aan het eind van het seizoen", legt Wiskerke uit.

Andere aardappelverwerkers betalen voor komend seizoen maximaal €2,50 erbij, zo blijkt uit eerdere berichten.

Vorig jaar verhoogde Lamb Weston/Meijer de contractprijzen met 15 tot 30 euro per ton.

Laatste reacties

 • piet fase

  Als het nu eens 3 euro per 100 kg was dan gaat het er een beetje op lijken.
  1 cent de kilo er bij voor het pootgoed en de buit is binnen .
  Dus sigaar uit eigen doos.

 • huisverkoop

  Volgend jaar de helft minder zetten en dan allemaal vrij,dan maken wij de prijs

 • info36

  Zo is het huisverkoop! Matiging van het areaal is hard nodig.

 • Mels

  wordt een kruiwagen kikkers verhaal maar de poging ondersteun ik van harte. Er is geen matiging nodig maar een verandering in wie de macht heeft op de markt. Die markt is al sinds mensenheugenis een markt waarbij de verkoper/aardappelteler het absoluut niet voor het zeggen heeft. Daar moet verandering in komen. Jullie als telers hebben de macht uit handen laten glippen en je in de klauwen van de Farm-frites en Lamb Westons in den lande gegooid,al dan niet gedwongen door de financiers. Dit draai je niet 123 even terug daar de kosten de pan uit gerezen zijn en de marges ook bij goede prijzen niet extreem zijn en als er goede marges zijn gaat men land kopen van 60000 euro plus wat weer zorgt voor lagere marges enz enz

 • Tiny1946

  huisverkoop jij schrijft juist wat er moet gebeuren laat ze barsten met die contracten, die handelshuizen komen voor de dag met een aalmoes.
  GEEN CONTRACTEN AFSLUITEN!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.