Akkerbouw

Achtergrond laatste update:21 mrt 2016

Totale aardappelexport 6% lager dan vorig seizoen

De totale uitvoer van consumptie- en industrieaardappelen komt dit seizoen eind februari op 487.877 ton. Dat blijkt uit de laatste publicatie van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).

De hoeveelheid aardappelen die tot en met de maand februari is uitgevoerd ligt 6% lager vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met februari vorig jaar werd wel meer geëxporteerd. Vorige maand werd 73.591 ton geëxporteerd. Dit is 11.905 ton meer dan in dezelfde maand van 2015.

Meer aardappelen naar België

Ondanks de kleinere totale hoeveelheid aardappelen die is uitgevoerd, zijn meer aardappelen naar België uitgevoerd. België neemt in februari 37.802 ton aardappelen af, dat is de hoogste maandexport sinds maart 2012 en een stijging van 18% ten opzichte van een maand eerder. België neemt 51% van de totale uitvoer op zich, in februari. De daling in de totale uitvoer dit seizoen zit vooral in een lagere uitvoer naar Afrika en Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.