Akkerbouw

Achtergrond

Saldoberekening pootaardappelen

'Kwaliteit goed, maar opbrengst gewoon.'

Adriaan Boudeling is bijna afgestudeerd aan de CAH in Dronten. Hij is de beoogde bedrijfsopvolger van zijn vader Piet Boudeling en al intensief bij de bedrijfsvoering betrokken. Boudeling teelt overwegend rassen voor Meijer. De belangrijkste rassen zijn Melody en Musica, gevolgd door zes andere rassen van Meijer. In de saldoberekening is een gemiddelde opbrengst op basis van proefrooiingen ingevuld. De prijs is een inschatting. Het teeltseizoen verliep vrijwel probleemloos. In de veldkeuringen was geen verlaging of afkeuring. De nakeuring is voor een deel nog afwachten. De opbrengst is ondanks de matige grondstructuur niet slecht en vergelijkbaar met vorig jaar. De meeste aardappelen zijn inmiddels gerooid. Musica is inmiddels gesorteerd voor directe levering aan Pakistan. De teler voert bijna alles uit met eigen mechanisatie, inclusief opslag en sorteren.

 

.

Redactie Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.