AlgemeenNieuws

Schreijer: we hebben een krachtige minister nodig, dat is Dijksma niet

Brussel – Het afschaffen van de klepkeuring in Nederland scheelt €250 per vrachtwagen. “Daarmee kunnen de boerengezinnen hun huishouden weer betalen”, zegt Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA).

Schreijer-Pierik en haar VVD-collega Jan Huitema (VVD) hadden maandagmorgen een gesprek met LTO-bestuurders. Waar de CDA’er zich sterk maakte voor het vrijmaken van extra geld voor de Nederlandse boeren, koerste de VVD’er Huitema in het gesprek juist op een gezamenlijke Europese aanpak.

Gelijk speelveld

Schreijer ziet dat in de verschillende Europse lidstaten acties ondernomen worden om hun boeren te ondersteunen. Dan moet Nederland ook een krachtig signaal afgeven en zelf ook voor de boeren opkomen, al was het alleen maar om een gelijk speelveld te houden.

“Nederland moet voor zijn eigen boeren opkomen”, aldus Schreijer-Pierik. “We hebben een krachtige landbouwminister nodig. En dat is staatssecretaris Dijksma niet. Frans Timmermans, dat zou een goede zijn voor onze boeren.”

Harder aan de slag

Er is geld, zegt Schreijer: crisisgelden, de superheffingsgelden, het Europees Investeringsfonds. “Dijksma moet harder aan de slag om dat geld voor onze boeren los te krijgen.”

Beheer
WP Admin