hogere varkensgezondheid

 

Ziektes buiten de deur houden

Op dinsdag 17 januari 2017 organiseren PIC Nederland, Coppens Diervoeding en Boerderij voor de 11e keer het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid. Het thema van deze editie is ‘Ziektes buiten de deur houden’.

Om diergezondheid te borgen, is er continu aandacht nodig voor het buitenhouden van kiemen. Bij enkele aandoeningen is het beheersbaar maken van een aanwezige ziekteverwekker het hoogst haalbare. Dat vraagt om een grote inzet en een duidelijke samenwerking met alle betrokken partijen. 

Op de steeds groter wordende varkensbedrijven is en blijft het een uitdaging om diergezondheid te managen. Ook in de hele keten is winst te boeken, doordat er volgens een vast stramien wordt gewerkt aan het verbeteren van diergezondheid. Een big, het vleesvarken en het eindproduct in de winkel leveren alleen een goede marge op als álles voldoet aan de juiste specificaties. Diverse sprekers van gezaghebbende organisaties en collega-varkenshouders gaan hierop in.

U bent van harte welkom om mee te luisteren en te praten over dit thema!

hogere varkensgezondheid hogere varkensgezondheid
hogere varkensgezondheid
gratis deelname voor varkenshouders


Tijdens het praktijksymposium zal ook de innovatieprijs ‘Varkens gezonder produceren’ voor de 11e keer worden uitgereikt. Vorig jaar won varkenshouder Koen Wouters de bokaal. Wie wint de prijs dit jaar?

 


quote


VIP-Sponsors:
trouw nutritionhipraevonik

Ster-sponsors:
impex preferent kibig dutchman

Begunstigers:
exitusde varkenspraktijkrobatriple airinvemsdkantersboehringer ingelheimab brabantbio securityharpiems schippersGeling advies

Initatiefnemers:

coppnespic
Ondersteund door:

boerderij