VarkensNieuws

Meulendijks nieuwe varkensvoorman ZLTO

Den Bosch – William Meulendijks (32) is dinsdagavond verkozen tot voorzitter van de vakgroep varkenshouderij ZLTO.

Hiermee volgt Meulendijks Maarten Rooijakkers op, die in september vorig jaar aftrad als voorzitter.

Meulendijks heeft in Zeilberg, een kerkdorp in de gemeente Deurne, een bedrijf met 600 zeugen en 1.500 vleesvarkens. Het bedrijf dat hij samen met zijn ouders en een medewerker runt staat dicht bij het dorp. Er plannen zijn voor uitbreiding van de vleesvarkenstak op het bedrijf. Onderwerpen zoals landelijk inpasbaar en nieuwe concepten zijn daarom niet onbekend voor de nieuwe voorman.

Meulendijks gaat de uitdaging als voorzitter dan ook met veel plezier aan. “Er staat veel op stapel in de varkenshouderij en daar wil ik graag samen met de leden vorm aan geven”, vertelt Meulendijks. Vooral de samenwerking binnen de sector is een belangrijk speerpunt voor Meulendijks. “We moeten een geluid laten horen vanuit de sector”. De komende ‘100’ dagen gaat hij dan ook  het gebied in om veel contact met de leden te maken. De kersverse voorzitter wil samen met de leden een goede afweging kunnen maken voor de diverse dossiers.

Meulendijks heeft al diverse bestuurlijke ervaringen opgedaan, Zo is hij vicevoorzitter van de ZLTO afdeling Deurne, voorzitter van een varkensstudieclub en bestuurslid van Varkens in Zicht. Daarnaast heeft hij zich met een aantal collega-varkenshouders opgeworpen als shirtsponsor van de plaatselijke voetbalvereniging.

Beheer
WP Admin