Varkenshouderij

Nieuws 3279 x bekeken 22 reacties

Meulendijks nieuwe varkensvoorman ZLTO

Den Bosch - William Meulendijks (32) is dinsdagavond verkozen tot voorzitter van de vakgroep varkenshouderij ZLTO.

Hiermee volgt Meulendijks Maarten Rooijakkers op, die in september vorig jaar aftrad als voorzitter.

Meulendijks heeft in Zeilberg, een kerkdorp in de gemeente Deurne, een bedrijf met 600 zeugen en 1.500 vleesvarkens. Het bedrijf dat hij samen met zijn ouders en een medewerker runt staat dicht bij het dorp. Er plannen zijn voor uitbreiding van de vleesvarkenstak op het bedrijf. Onderwerpen zoals landelijk inpasbaar en nieuwe concepten zijn daarom niet onbekend voor de nieuwe voorman.

Meulendijks gaat de uitdaging als voorzitter dan ook met veel plezier aan. "Er staat veel op stapel in de varkenshouderij en daar wil ik graag samen met de leden vorm aan geven", vertelt Meulendijks. Vooral de samenwerking binnen de sector is een belangrijk speerpunt voor Meulendijks. "We moeten een geluid laten horen vanuit de sector". De komende '100' dagen gaat hij dan ook  het gebied in om veel contact met de leden te maken. De kersverse voorzitter wil samen met de leden een goede afweging kunnen maken voor de diverse dossiers.

Meulendijks heeft al diverse bestuurlijke ervaringen opgedaan, Zo is hij vicevoorzitter van de ZLTO afdeling Deurne, voorzitter van een varkensstudieclub en bestuurslid van Varkens in Zicht. Daarnaast heeft hij zich met een aantal collega-varkenshouders opgeworpen als shirtsponsor van de plaatselijke voetbalvereniging.

Laatste reacties

 • w v gemert


  Ik dacht dat die organisatie al overleden was.

 • dekil

  Dat zou je wel willen he Willy. Zo negatief jij bent over die organisatie, zo veel krijgt die organisatie achter de schermen voor elkaar. En dat met overleg. En niet met schreeuwen zoals jij.

  William proficiat, en veel succes.

 • steenbok1

  William succes. ( niet doen Willy, niet elkaar afmaken, doet de buitenwereld al )

 • dommelje

  succes

 • slutter

  Aan de slag,werk zat.

 • hendrikxlandbouw


  Proficiat en succes

 • Vhouder

  william meulendijks gaat waarschijnlijk nog langer mee dan willie v g

 • boerkebrabant

  nou wiliam, hopelijk lukt het jou wel, wat naar mijn mening jou voorgangers niet is gelukt, namelijk de varkenshouderij gelijkwaardig maken binnen de zlto tov andere sectoren, veel succes

 • varkenshouder1


  Mee eens Boerkebrabant. Dat moet zijn missie worden maar bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Zlto zal een koeienclub blijven ben ik bang voor. Gelukkig zitten binnen LTO zelf wel een paar goeie varkensboeren in andere regio`s die het wel snappen. Succes William al zal het moeilijk worden.

 • leftturn

  we hebben mensen als willy en william allebei hard nodig. de een voor de nuance, maar de ander voor het gestrekte been en zijn heldere analyse.

 • Hogman1

  Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst .
  Succes William ,slechter dan je 2 voorgangers kan niet.
  Respect dat je durft te proberen binnen een club waar de varkenshouder er toch niet toe doet

 • WT

  Willy, Willy , wie neemt de NVV het clubje van vermeerderaars nog serieus.
  Dit clubje is op sterven na dood itt tot de LTO.
  Jij leeft in een droomwereld, en je wordt oud.

 • joannes

  Je kent de persoonlijke motieven niet @Hogman1! Met 28 jaar in het bestuurlijke netwerk aktief en meepraten over het lot van VION betekent in ieder geval dicht bij het vuur! En met de meest productieve jaren in het vooruitzicht zal dat geen windeieren leggen! De bestuurlijke carriere kan weleens belangrijker worden dan de Varkens! 

 • Hogman1

  Joannes ik kan inderdaad William's persoonlijke motieven niet.
  Die van zijn voorgangers wel.
  Ik heb heb een zwak voor mijn vak en ga ervan uit ( heb dus de hoop) dat een voorman dat ook heeft.
  En dus niet een bestuurlijke carriere belangrijker vind dan zijn varkens.
  Dat je dichtbij het vuur zit is een mooie bijkomstigheid maar zoals je eerder al vaststelde je kunt dat gebruiken en misbruiken.
  Alles mag als je het maar niet doet over de rug van je mede LTO-lid collega's.
  Maar ik mag niet vooroordelen , ik kan William niet , ik geef hem een kans

 • w v gemert


  WT op een punt heb je gelijk de rest is onzin. Ik word ouder, iedere dag komt er eentje bij maar bij jouw ook en dan nog even sparen en zoals het gezegde is verstand komt met de jaren maar bij sommige.......... 

 • WT

  En de wijzen komen uit het OOSTEN

 • norbert79

  NVV stelt toch niks meer voor?

 • Wim Toornstra


  NVV steld idd niets meer voor. Geen vleesvarkenshouder meer lid en een voorzitster die alleen zich profileerd als pov vrouw.

 • WT

  De meeste mensen snappen het wel alleen Willy nog niet!!!!
  Dit geeft toch te denken.
  Lachen, de NVV biggennotering stopt per 1 oktober.
  De reden is nog lachwekkender Willy.
  Als het kalf verdronken is dempt men de put.

 • gjh

  meulendijks je gaat trekken aan een dood paard !!

 • varkenshouder1


  Ik ben blij dat er Willy`s zijn die roepen. Als we allemaal ZLTO`er waren was je graf allang gedolven als varkenshouder. Wat de NVV betreft denk ik juist dat het de NVV is die de kar trekt in Nederland, samen met een Eric Douma van LTO die het wel goed doet.  Afgelopen periode is de varkenshouderij juist opnieuw opgestaan uit het graf wat bijna dichtgegooid werd.  Samen met de LTO trekt NVV de kar van de POV en dat doen ze allebei heel goed en is ook hard nodig. Er worden mometeel bruggen geslagen richting politiek en dergelijke die ik 30 jaar niet gezien heb.

  Maar inderdaad, Zlto heeft niet de juiste mensen op de juiste plek. Iemand als van Hal zou het heel misschien nog kunnen als hij dan niet door de rundveeclub teruggefloten wordt zoals in het verleden altijd gebeurt. Misschien is het nog veel harder nodig dat Zlto de centrale voorman Huibers gaat vervangen, want die heb ik het minst hoog daar. Daar zou een neutraal persoon moeten staan met capaciteit. Politiek gezien stelt Zlto niets meer voor.

  Als Zlto de voormannen meer ruimte geeft om te ondernemen zullen ook daar nieuwe mensen opstaan die wel capaciteit hebben, maar dan moet men stoppen met terugfluiten.

 • gjh

  varkenshouder goed gezien de nvv trek de kar en praten niet met de wind mee ze hebben diudelijk beleid. Want niemand neemt het LTO nog serieus  het is een lachwekkende organisatie met veel woorden en geen daden. Dat iemand hier nog in gelooft hoe dom kun je zijn!!

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.