Varkenshouderij

Nieuws 2441 x bekeken 1 reactie

'TTIP desastreus voor varkenssector'

Barneveld - De handelsovereenkomst TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) is desastreus voor de varkenssector, zegt Ingrid Jansen, voorzitter Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders (NVV).

Volgens de voorzitter leidt de handelsovereenkomst tot oneerlijke concurrentie en een 'race to the bottom'. "Door TTIP is het mogelijk dat de VS producten kan exporteren die aan de nationale normen voldoen, maar niet aan Europese normen.  Zo stellen wij in Europa strenge milieueisen aan vee- en landbouwsector. In de VS zijn de regels minder streng."

Jansen roept de volksvertegenwoordigers op hun tanden te laten zien. "We kunnen niet verwachten dat onze varkensboeren onder het zwaarste regime moeten produceren terwijl producten die tegen veel lagere standaarden zijn geproduceerd, worden toegelaten op de EU markt."

Eén reactie

 • heide01

  Vergezichten: economie en handel......keerzijde van het globalistisch denken en handelen.
  Sectoren worden opgeofferd, nieuw voer voor anti Europese partijen.
  Humaan gebied....instabiliteit Europese Zuidkant
  idem aan de oostkant.
  Steeds meer mensen zullen denken wat biedt Europa voor meer waarde....
  Laat de oude grenzen maar terug komen ....Ze komen terug in andere vorm!!!!
  Totale vrijhandel utopie!!  We overschrijden hierbij grenzen die bijdragen aan....dat de oude grenzen terug komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.