Varkenshouderij

Nieuws 1059 x bekeken 4 reacties

Europese productie vleesvarkens groeit

Brussel - De Europese productie van vleesvarkens komt in de eerste helft van 2015 uit op 123,1 miljoen stuks. Dat is 1,0 procent meer dan in de eerste 6 maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Vooral in het eerste kwartaal van volgend jaar komen meer vleesvarkens (plus 1,4 procent naar 62,76 miljoen stuks) op de Europese markt dan in de eerste 3 maanden van 2014. In het tweede kwartaal bedraagt de stijging 0,6 procent naar 60,34 miljoen stuks ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Laatste reacties

 • John*

  1 kg eraf met slachten dan is er niets aan de hand, evenveel vlees

 • Wim Toornstra

  Ja klopt John. Vandaag me beginnen. En ook meteen 5% van de zeugenstapel opruimen. Dan komt het wel goed.
  Regel het maar even.

 • John*

  ach die 1% extra varkens is alvast een gegeven voor de komende maanden. veranderen we met die 5 % minder zeugen niets aan.. nog een paar maanden zulke biggenprijzen en weer een groepje zeugenhouders kan de deur sluiten. Dus die 5% regelt zichzelf wel. En voor betere marges per varken moeten we toch als sector is met slachterijen aan tafel om de gewichtstrajecten tussen de 75 en 98 kg te krijgen. zeg maar 7 kg eraf voor het komende jaar voor 2016 zijn er dan weer nieuwe afspraken te maken. Leuke uitdaging voor de POV.

 • kalkar

  Kan Johnnyboy niet gewist worden, begint irritant te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.