Varkenshouderij

Achtergrond 1289 x bekeken 1 reactie

Vion stroomlijnt productie in Zuid-Duitsland

Boxtel – Vion wil miljoenen euro's investeren in zijn productielocaties in Waldkraiburg, Landshut en Vilshofen.

Het concern sluit op termijn drie andere bedrijven in Beieren. Het gaat om de locaties in Straubing en Pfarrkirchen waar varkens worden geslacht en verwerkt en de runderslachterij in Leutkirch. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt.

In Landshut worden de meeste investeringen gedaan. Vion geeft geen inzage in de precieze hoogte van de investeringen. De capaciteit van deze locatie wordt bijna verdubbeld. Als de bouwwerkzaamheden achter de rug zijn, is de verwachting dat daar 21.000 varkens per week kunnen worden geslacht, tegen zo'n 11.000 nu. Vion stelt dat het nog niet te zeggen is of en zo ja hoeveel arbeidsplaatsen er verloren zullen gaan door de geplande verschuivingen. Er gaan bedrijven dicht, maar in de locaties waarin wordt geïnvesteerd zijn weer meer mensen nodig.

Ook in het slacht- en verwerkingsbedrijf in Vilshofen worden miljoenen geïnvesteerd in moderne technische apparatuur om de productie te optimaliseren. Daarbij gaat het Boxtelse concern ervan uit dat ook minderheidsaandeelhouder de producentengroep Südostbayern instemt met de investeringen in Landshut en Vilshofen. De definitieve goedkeuring van deze producentengroep wordt één dezer dagen verwacht, zo meldt Vion.

Na deze investeringen zijn Landshut en Vilshofen de belangrijkste vestigingen in de Zuid-Duitse regio voor de verwerking van varkensvlees en belangrijk voor de exportmarkt.

In Waldkraiburg wil Vion het grootste runderslacht- en -verwerkingsbedrijf binnen zijn totale organisatie gaan bouwen. Hier wordt de capaciteit vergroot van 3.000 naar 4.500 runderen per week.

Vion slacht en verwerkt verder runderen in Buchloe en Crailsheim. De runderen die tot nu toe worden geslacht in Leutkirch, gaan met de tijd naar Buchloe en Crailsheim.

Eén reactie

  • sturk

    Dit had 12/14 jaar terug al moeten gebeuren i.p.v. het avontuur in Engeland. Ik hoop van harte, dat het allemaal niet te laat is.

Of registreer je om te kunnen reageren.