Varkenshouderij

Achtergrond 703 x bekeken 1 reactie

Nieuwe berekeningen plafondbedragen DGF

Zoetermeer - Wageningen UR (CVI en LEI), de Veterinaire faculteit Utrecht en de Gezondheidsdienst voor Dieren maken nieuwe berekeningen van de hoogte van de bedragen (zogenoemde plafondbedragen) die de verschillende veesectoren moeten opbrengen voor het Diergezondheidsfonds (DGF).

De berekeningen worden gemaakt op verzoek van de verschillende veehouderijsectoren. Het onderzoek kost 100.503 euro. De kosten worden voor de helft betaald door de overheid. De andere helft wordt betaald uit de reserves van de veeziektenfondsen van de Productschappen Vee en Vlees en Pluimvee en Eieren.

De resultaten van de berekeningen dienen als basis voor de onderhandelingen over een nieuw convenant Diergezondheidsfonds dat moet worden gesloten tussen overheid en bedrijfsleven.

Eén reactie

  • Broederijbrok

    Dacht dat zuivel ook voor 1/3 bijdraagt.
    Dus PZ, PVE en PPE.

Of registreer je om te kunnen reageren.