Rundveehouderij

Nieuws 11669 x bekeken 13 reacties

Flynth in geweer tegen onterechte inhouding melkgeld

Voor veel melkveehouders dreigt een onterechte inhouding op melkgeld, meldt accountant- en adviesbureau Flynth. Oorzaak is de verwerkingssnelheid van gegevens bij rijksdienst RVO.nl.

Als RVO.nl de aanpassingen van de laatste weken nog niet heeft verwerkt, kloppen de bedrijfsgegevens niet. Dat kan leiden tot hoge inhoudingen op de uitbetaling van melkgeld in mei.

Merendeel aanpassingen nog niet verwerkt

Iedere melkveehouder die de afgelopen weken meldingen heeft gedaan bij RVO.nl – meldingen die moeten leiden tot aanpassing van het referentieaantal en/of doelstellingsaantal voor het fosfaatreductieplan 2017 – loopt het risico op inhoudingen. De aanpassingen kunnen betrekking hebben op overdracht of splitsing van een bedrijf, aanmelding als knelgeval of uitscharen van vee. Momenteel heeft RVO.nl het grootste deel van deze aanpassingen nog niet verwerkt.

Ondertussen heeft demissionair staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) richting Tweede Kamer aangegeven dat hij de handhaving (het opleggen van geldboetes) niet wil uitstellen.

Flynth wil rechtszaak starten

Flynth stelt dat veehouders boetes kunnen voorkomen door individueel een schriftelijk verzoek in te dienen, gevolgd door een bezwaarschrift en een verzoek tot een verbod om een geldsom op te leggen. Dit laatste wil Flynth kracht bijzetten middels een rechtszaak, waarvoor veehouders zich kunnen aanmelden. Vrijdag 21 april moet de eerste actie van start gaan.

Laatste reacties

 • driepint

  De zoveelste bom onder het verschrikkelijke plan

 • farmer135

  Wees blij dat er een plan is, zonder dit plan wordt het nog veel moeilijker allemaal

 • jeannettedekker1

  Dit is geen plan,dit is een gedrocht eersteklas. Schandalig zo er omgesprongen word met veehouders.

 • driepint

  @farmer135
  niet voor iedereen hoor

 • alco1

  Het is zo wie zo onterecht dat grondgebonden en boeren zonder derogatie beboet worden.

 • farmerbn

  Boeren in het buitenland hebben weer geen heimwee.

 • Marco22

  Waar is dan de zogenaamde belangenbehartiger LTO. Tjonge dat een boekhoudbureau dit moet oppakken?? Lto is een belangenverstrengelaar.

  Klopt ook van geen kant dat men zo kan inhouden op melkgeld.
  Alsof RVO bepaald wat er wat uitbetaald.

 • agrieehollande

  rvo heeft de melkfabrieken gemachtigd de gve regeling uit te voeren. begreep dat er ook met de btw dingen niet goed gaan .

 • koeien10

  dhr.joosten laat zich voor elk karretje spannen maar verschijnd tot nu toe niet op de vergaderingen van rfc dat maakt hem een slechte herder voor zijn schapen en dus niet ceo waardig. en lto dito.

 • 344412

  Een paardemiddel is ook een middel, beter dan niks.

 • Fryslanboppe

  De overheid mag fouten maken en de veehouder moet de last er van dragen. Welkom in Nederland!! Stelletje amateurs!! En RFC aast op een fabrieks quotum die hoopt van harte dat dit plan mislukt kunnen ze zelf de hoeveelheid reguleren. Anders moet er ook nog hard gewerkt worden als ze niet weten hoeveel melk ze aangeleverd krijgen. Sukkels.

 • haj146

  Top van flynth. Zo zouden meer periferie bedrijven zich moeten instellen. Super

 • koestal

  koeien10 ,De heer Joosten van RFC heeft problemen in China,het gaat daar niet helemaal goed. Geen succes verhalen meer uit China. Ze willen daar ook al weidemelk zegt de directie,terwijl daar bijna alle koeien opstal staan net als in Indonesie. Ze moeten daar ook maar weidecoaches naar toe sturen.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.