Rundveehouderij

Nieuws 2584 x bekeken

Uitbraak miltvuur in Franse Vogezen

In het Franse departement Moselle kampen verschillende bedrijven met miltvuur onder de koeien. De ziekte speelt op zeker drie bedrijven.

Het betreft bedrijven in de plaatsen Saint-Jean de Bassel, Romelfing en Dolving.

Tot op heden zijn 19 koeien gestorven. Dieren die mogelijk ook besmet kunnen zijn, worden preventief behandeld met antibiotica. De miltvuurspore komt uit plekken in de bodem waar vroeger dode dieren zijn begraven. De spore kan decennia lang overleven.

Volgens de berichten zijn vier percelen land aangewezen als zijnde besmet.

De verdenking was eerst dat de koeien ziek waren geworden door een bestrijding van de processierups die in de buurt was uitgevoerd door het eten van bespoten bladeren of contact met een bestrijdingsmiddel.

Of registreer je om te kunnen reageren.