Rundveehouderij

Nieuws 2260 x bekeken

Kleine prijsstijging Fonterra-veiling

De beursindex van de Fonterra-veiling is dinsdag 5 april gestegen. De index noteert een plus van 2,1%.

Vollemelkpoeder stijgt 2,1% in prijs naar een gemiddelde van $2.013 (€1.769) per ton op de internetveiling van het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf. Bij levering op korte termijn stijgt de prijs het meest - plus 5,4% bij levering in mei - om vervolgens langzaam te dalen. Dit wordt veroorzaakt doordat kopers niet op de lange termijn kopen nu de handel zich in een negatief sentiment bevindt.

Mageremelkpoeder concurrerend met poeder EU

Mageremelkpoeder is een stukje in prijs gedaald met 0,6%. Het product noteert gemiddeld $1.721 (€1.512) per ton. De prijs is daarmee nog steeds goed concurrerend met de Europese melkpoeder die tussen €1.600 en €1.650 per ton in de handel kost. De Europese melkpoeder kan op dat niveau blijven door het vangnet van de interventie die op €1.698 per ton ligt.

Bij mageremelkpoeder is geen duidelijk patroon te herkennen in de leveringstermijnen. In mei daalt de prijs wat, in juni en juli stijgt de prijs ligt om in augustus weer plus 4,3% te doen.

Al met al heerst er een wat wisselend beeld op de veiling waaruit geen structurele verbetering van de zuivelmarkt blijkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.