Rundveehouderij

Nieuws 8612 x bekeken 1 reactielaatste update:19 feb 2016

DOC Kaas verlaagt voorschot met 34 cent

DOC Kaas verlaagt de voorschotmelkprijs over januari met 34 cent naar €25,45 per 100 kilo. Dit is een gevolg van de verlaging van de vetprijs met 3 cent en de eiwitprijs met 6 cent.

Parallel daaraan daalt de melkprijs van A-ware met ook 34 cent naar €26,45 per 100 kilo. Zuivelonderneming Vreugdenhil verlaagt de melkprijs over januari met 93 cent ten opzichte van december en komt daarmee uit op €28,05 per 100 kilo. Leveranciers kunnen daar nog 50 cent weidepremie en 50 cent duurzaamheidspremie bij verdienen. Bij DOC Kaas kan nog €1,00 weide- en duurzaamheidstoeslag extra worden verdiend, bij A-ware kan €1,25 extra worden geplust.

Gewijzigde presentatie melkprijs DOC Kaas

Met ingang van het nieuwe jaar heeft DOC Kaas de presentatie van de melkprijs overigens weer gewijzigd. Vorig jaar werd de ledentoeslag van toen 68 cent per 100 kilo (die de leden er eerst zelf in stopten) nog bij op de melkprijs geteld, nu heeft DOC Kaas de ledentoeslag verlaagd naar 63 cent en in de melkprijs verwerkt. Daardoor verlaagt DOC Kaas het voorschot per 1 januari formeel met €1. Ondertussen is de basisprijs slechts met 34 cent gedaald.

Bonestroo volgt Ligthart op als DOC-directeur

Niet Marc Ligthart, maar Bert Bonestroo zwaait sinds 1 februari de scepter bij DOC Kaas in Hoogeveen. Ligthart gaat na de fusie werken bij de Duitse zuivelcoöperatie DMK. Voorlopig werkt hij in Hoogeveen aan de voorbereiding van de fusie. Bonestroo werkt sinds 2006 bij DOC Kaas en was tot nu toe financieel directeur. Vanaf 1 februari vervult hij ook de taak van algemeen directeur.

Ligthart volgde per 1 maart 2014 Jannes Oosterveld op als algemeen directeur van DOC Kaas.  In april 2015 stelde hij samen met het coöperatiebestuur een fusie met DMK voor aan de leden, eind mei stemden de leden massaal voor. Dat was 4 jaar na de eerste, mislukte fusiepoging.

Bekijk het verloop van de voorschotmelkprijs van diverse zuivelbedrijven via Boerderij Op Maat:
DOC Kaas
A-ware
Vreugdenhil (Nemelco)

Eén reactie

  • BLENKE

    op naar de melkprijs van D.M.K komt de val niet zo hard aan

Of registreer je om te kunnen reageren.