Rundveehouderij

Nieuws 3825 x bekeken

DOC Kaas verhoogt melkprijs december

DOC Kaas heeft de decembermelkprijs verhoogd met €1 per naar €27,50 per 100 kilo. Het concern voorspelde in november al dat er in december nog een verdere stijging van de melkprijs kon plaatsvinden.

Het concern komt nu echter ook gelijk met de mededeling dat de lichtpuntjes voor verdere prijsstijgingen zijn verdwenen. De melkaanvoer blijft op een dusdanig hoog niveau dat de opbrengstprijzen van zuivel opnieuw onder druk staan. De melkprijs zal deze druk ook ondervinden, zo is de voorspelling.

Prijs exclusief extra's: €25,79

Wanneer de melkprijs geschoond wordt van alle extra's die DOC-boeren ontvangen, komt de melkprijs uit op €25,79 per 100 kilo. Deze melkprijs geldt bij een jaarleverantie van 700.000 kilo, is exclusief btw en na aftrek van 5 cent heffing voor ZuivelNL. De prijs is daarmee te vergelijken met de andere zuivelbedrijven.

DOC betaalt minder dan FrieslandCampina

Hoewel de prijs van DOC Kaas in zowel november als december met €1 per 100 kilo is gestegen, ligt de prijs nog wel flink lager dan de prijs die FrieslandCampina heeft uitbetaald in december. FrieslandCampina betaalde in december nog €4,11 per 100 kilo meer uit met €29,90 per 100 kilo melk.

Bekijk het verloop van de voorschotmelkprijs van DOC Kaas en andere zuivelbedrijven via Boerderij Op Maat

Of registreer je om te kunnen reageren.