Rundveehouderij

Nieuws 3077 x bekeken 1 reactie

Opzet Koepon-bedrijf maakt indruk

Garnwerd - Lag vroeger de aandacht van de open dag van Koepon op de fokkerij, afgelopen weekend maakte vooral de bedrijfsopzet het meeste indruk.

Op 4 en 5 september 2015 hield Koepen open dagen voor belangstellenden. Voor veel veehouders was het niet de eerste keer dat zij naar Garnwerd gingen om daar de Koepon-bedrijven te bekijken. In tegenstelling tot eerdere bezoeken was het was rustig op de voergangen met bezoekers. Wellicht kwam dat door de grote stal waar vierhonderd koeien in kunnen.

Indruk maken

De bedrijfsvoering en het vee maakten indruk. Buiten waren grote mestsilo's aanwezig en een dak vol zonnepanelen. Binnen was de voeding .De vloer en de ligboxen waren toegesneden en comfortabel voor het vee. Aan het koeien was te zien dat ze optimaal konden groeien en produceren. Kreupele koeien werden niet opgemerkt en de jonge veestapel produceerde bovengemiddeld.

Naast de goede bedrijfsvoering maakt fokkerij deel uit van de bedrijfsopzet. Koepon investeert in fokkerij door veel te spoelen en gebruik te maken van moderne technieken, zoals genomics. Dat deed de herkenbaarheid voor de veehouders geen goed want veel dieren hebben een genomicstier als vader terwijl veehouders nog geen halfzussen melken.

Alta Embassy

In een schuur stond een dochtergroep opgesteld van Alta Embassy. Van deze jonge stier zijn op het Koepon-bedrijf dochters aan de melk terwijl elders de dochters nog moeten afkalven. Op stand, maar ook de dochters in de stal, maakten een degelijke indruk. Voor een betrouwbare fokwaarde van Alta Embassy moet in ieder geval nog tot december maar waarschijnlijk tot april gewacht worden.

Eén reactie

  • tinus888

     mochten der geen foto's gemaakt worden?

Of registreer je om te kunnen reageren.