Rundveehouderij

Nieuws 1437 x bekeken 3 reacties

Flink minder kaas, maar meer boter en poeder in opslag

Brussel - Zuivelbedrijven in de EU hebben sinds september vorig jaar veel product uit EU-gesteunde opslag gehaald, terwijl ze in dezelfde tijd juist meer boter en mageremelkpoeder in de opslag hebben gedaan.

Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. In september vorig jaar werd bijna onmiddellijk het maximum van 100.000 ton kaas in opslag genomen, merendeels in Italië. Uiteindelijk is totaal 83.000 ton geaccepteerd voor opslag. Daarvan is nu nog slechts zo'n 25.000 ton van over. De rest is weer op de markt gebracht.

De hoeveelheden boter en mageremelkpoeder zijn ondertussen gestaag toegenomen, tot nu ruim 22.000 ton boter en 16.000 ton mageremelkpoeder. Duitsland heeft de grootste volumes mageremelkpoeder in opslag, terwijl Nederland (traditiegetrouw) de meeste boter in opslag heeft.

Laatste reacties

 • Fermer

  Misschien de reden waarom DOC met slechts kaas een lagere melkprijs kon betalen de afgelopen periode? Moedwillig marktverpesten?

 • afm


  dit gaat in een rap tempo om hoog

 • Jaap39

  Hoge voorraad is lage prijs. 
   Maar flink lagere kaasvoorraad is gunstig.

Of registreer je om te kunnen reageren.