Rundveehouderij

Nieuws 2884 x bekeken 7 reacties

Danone verwacht herstel zuivelmarkt

Parijs - In het laatste kwartaal van 2015 gaan de zuivelprijzen weer omhoog, zo verwacht voedingsgigant Danone.

Financieel directeur Cecile Cabanis deed deze uitspraak tegenover Agrimoney.

Danone blijft daarmee bij eerdere voorspellingen dat de melkprijs is de eerste helft van 2015 flink zal dalen, terwijl in de tweede helft de opgaande lijn weer zal worden opgepakt. Bij kindervoeding ziet Danone overigens nu al weer een aantrekkende vraag.

Het belangrijkste signaal voor een aantrekken van de markt moet volgens Danone komen van China. Nu wachten kopers in dit land nog even af, of wordt slechts beperkt ingekocht. Tegen het einde van dit jaar zal die situatie veranderen.

Eerder deze week kwam al een bericht van de wereldvoedselorganisatie FAO naar buiten, waarin ook een hervatting van de zuivelimport door China wordt aangekondigd. In de afgelopen maanden was er in China juist sprake van een overaanbod, waardoor boeren melk weggooiden en koeien naar de slacht brachten.

Afgelopen woensdag bereikten de prijzen voor met name magere melkpoeder een nieuw laagterecord op de internetveiling GDT van Fonterra.

In Europa staan de melkprijzen ook nog steeds onder druk. In de Verenigde Staten trekken de zuivelprijzen de laatste week licht aan. Ook daar stonden de prijzen de laatste tijd onder druk, maar de droogte in deelstaat Californië - goed voor 20 procent van de Amerikaanse melkproductie - doet de situatie daar merkbaar veranderen.

Laatste reacties

 • el

  Waar krijg jij die info Klaas, kijk eens naar de futures op de CME!

 • niet

  komt allemaal goed melk blijft duur dus maak je geen zorgen

 • Jano

  Directies van melkfabrieken kunnen melkprijs nog geen twee weken vooruit voorspellen. Dus laat staan een half jaar. Prutsers 

 • Thoi

  En als deze directies ,ook nog eens wat minder salaris zouden kregen/pikken, was er allang een hogere melkprijs geweest
   

 • Thoi

  En als deze directies ,ook nog eens wat minder salaris zouden krijgen/pikken, was er allang een hogere melkprijs geweest
   

 • daan1908


  Toch  raar ,  daar  waar  de  directies  het  minst  verdienen  zijn  op  dit  moment  de  grootste  problemen  of  ze  moeten  fuseren .

  Zou  dit  misschien  iets  met  elkaar  te  maken  kunnen  hebben ?

 • nieuwsgierig

  En zo als altijd is commentaar geven op wat niet goed is makkelijk, maar de beste stuurlui staan nog steeds aan wal!!!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.