RundveeNieuws

Danone verwacht herstel zuivelmarkt

Parijs – In het laatste kwartaal van 2015 gaan de zuivelprijzen weer omhoog, zo verwacht voedingsgigant Danone.

Financieel directeur Cecile Cabanis deed deze uitspraak tegenover Agrimoney.

Danone blijft daarmee bij eerdere voorspellingen dat de melkprijs is de eerste helft van 2015 flink zal dalen, terwijl in de tweede helft de opgaande lijn weer zal worden opgepakt. Bij kindervoeding ziet Danone overigens nu al weer een aantrekkende vraag.

Het belangrijkste signaal voor een aantrekken van de markt moet volgens Danone komen van China. Nu wachten kopers in dit land nog even af, of wordt slechts beperkt ingekocht. Tegen het einde van dit jaar zal die situatie veranderen.

Eerder deze week kwam al een bericht van de wereldvoedselorganisatie FAO naar buiten, waarin ook een hervatting van de zuivelimport door China wordt aangekondigd. In de afgelopen maanden was er in China juist sprake van een overaanbod, waardoor boeren melk weggooiden en koeien naar de slacht brachten.

Afgelopen woensdag bereikten de prijzen voor met name magere melkpoeder een nieuw laagterecord op de internetveiling GDT van Fonterra.

In Europa staan de melkprijzen ook nog steeds onder druk. In de Verenigde Staten trekken de zuivelprijzen de laatste week licht aan. Ook daar stonden de prijzen de laatste tijd onder druk, maar de droogte in deelstaat Californië – goed voor 20 procent van de Amerikaanse melkproductie – doet de situatie daar merkbaar veranderen.

Beheer
WP Admin