Rundveehouderij

Nieuws 1303 x bekeken 3 reacties

Ierland vreest superheffing van €100 miljoen

Dublin – Ierland lijkt af te stevenen op een superheffing van rond de €100 miljoen. Eind december stond de Ierse melkproductie voor botervet gecorrigeerd 5,93 procent boven het nationale quotum, berekent het ministerie van landbouw in Dublin.

Als die overschrijding niet terugloopt, dan kan de superheffing tien keer zo hoog uitkomen als de €10,03 miljoen die Ierland over het vorige melkjaar moest betalen.

Een jaar eerder kwam de overschrijding eind december uit op 1,63 procent. Dat was eind maart, bij de afsluiting van het melkjaar 2013/2014, echter teruggelopen tot 0,6 procent wat resulteerde in de genoemde superheffing van €10,03 miljoen. Het ministerie dringt er al tijden bij de melkveehouders en zuivelcoöperaties op aan de productie de komende weken zo veel mogelijk te beheersen om de heffing nog wat te kunnen drukken. Ierland wil de melkproductie na het wegvallen van de quota fors opvoeren maar kan daarbij niet vermijden dat in dit laatste quotumjaar nog een hoge superheffing dreigt.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    De Grieken staan vast al te kwijlen a/d grens. Kom maar op met die poen hardwerkende Ierse boertjes! Dan gaan wij wel op ons 46e met pensioen.

  • koestal

    Schrale troost,het is de laatste keer,volgend jaar niet weer

  • pieter p

    Wij hier in Frankrijk kunnen de betaalde superheffing van 2008 tot 2012 terug krijgen. Was in strijd met de europese regels want Frankrijk had haar nationale qwota niet vol gemolken

Of registreer je om te kunnen reageren.