Rundveehouderij

Nieuws 2504 x bekeken laatste update:14 dec 2015

Alana kampioene roodbont HHH

M.H. Alana 5 van Merwehoeve de Groot uit Herwijnen is algemeen kampioen roodbont op de HHH-show in Zwolle. De koe heeft alles wat Jurylid Stefan Widmer uit Zwitserland in een koe zoekt: melkopdruk, stijl, kracht en een fantastische uier en benen.

Alana, een Amor Red-dochter, werd in de ochtend al kampioen in de middenklasse roodbont. Daar werd Grashoek Nel 139 PP van familie Engelen uit Grashoek reservekampioen.

Reservetitel vaarzen ook naar Engelen

Bij de vaarzen pakte Engelen ook al een reservetitel. Hier met Grashoek Silke 162, een Acme-dochter die in Brook Marie 68 (Jotan) van Hans Puttenstein uit Kamperveen haar meerdere moest erkennen. Puttenstein moest zich bedwingen om niet te juichen omdat hij met pak en al in de ring rondliep als voorzitter van de HHH-show. Maar een dikke glimlach kon hij toch niet onderdrukken.

P Ralst Princes

Bij de oudere koeien was P Ralst Princes van familie Eggerink uit Wierden de sterkste in het veld. De Ralstorm-dochter had concurrentie van reservekampioen Marjan 26 van familie Arendsen Raedt uit Barchem. Deze twee klassekoeien kwamen elkaar in de rubriek ook al tegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.