Rundveehouderij

Nieuws 692 x bekeken

Britse melkproductie op hoogste peil in 20 jaar

Londen – De Britse melkproductie lijkt dit melkjaar af te stevenen op meer dan 14 miljard liter, dat is dan het hoogte peil in twintig jaar. De melkplas is daarmee ook 10 procent groter dan het vijfjaarlijks gemiddelde. Omdat het nationale quotum op 15,3 miljard liter ligt, lijkt een superheffing er voor de Britten niet in te zitten. Dat blijkt uit een berekening van het zuivelschap DairyCo.

"Het melkjaar stevent af op een sterke finish. De groei vergeleken bij vorig voorjaar zwakt wat af, dat komt doordat er toen ook al sprake was van een hoge productie", aldus DairyCo. Volgens de laatste maandopgave van het Rural Payment Agency is de melkproductie in Groot-Brittannië in november uitgekomen op bijna 1,12 miljard liter, dat is bijna 5 procent meer dan een jaar eerder. Over het lopende melkjaar staat de stand bij de Britten daarmee op bijna 9,7 miljard liter, dat is 7,5 procent meer op jaarbasis. In de tienjaarlijkse statistiek van het Rural Payments Agency (RPA) is dat ook de grootste hoeveelheid tot nu toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.