Rundveehouderij

Nieuws 570 x bekeken

Deense melkproductie stijgt door

Aarhus - De melkproductie in Denemarken stijgt verder.

In de eerste vijf maanden van het quotumjaar werd de ruimte als gevolg daarvan met ruim 2 procent overschreden, zo blijkt uit de bijgewerkte statistieken van de quotumbeheersinstantie. Vorig jaar beperkte de overschrijding zich begin september tot 0,33 procent. Van de krap 3.400 melkveehouders zijn momenteel 1052 superheffingsplichtig. De boete wordt door de beheersinstantie becijferd op een kleine 12 miljoen euro. De animo om melkrechten bij te kopen bleef tegen de achtergrond van deze ontwikkeling bij een aantal veehouders ook overeind. Op de jongste quotumbeursronde in augustus leidde dat tot een prijsstijging. De kopers betaalden 21,2 cent per kilo ofwel 6 cent meer dan op de voorlaatste beurs in mei. De omzet was echter aan de geringe kant. In totaal ging slechts 16 miljoen kilo in andere handen over tegen nog 42 miljoen kilo in mei. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.