RundveeNieuws

Krim wil uitzondering op invoerverbod Oekraïense melk

Simferopol – De autoriteiten van het in maart door Rusland geannexeerde schiereiland De Krim willen toch melk uit de Oekraïne kunnen importeren, ondanks het Russische importverbod op Oekraïense melk.

Russische en Oekraïense media melden dat de waarnemend leider van het gebied, Sergei Aksjonov, aan inspectiedienst Rosselkhoznadzor heeft gevraagd om de import toe te staan. De reden hiervoor is dat er op De Krim een fors tekort aan melk en zuivelproducten is ontstaan en de bevolking begint te mopperen. Bovendien wordt nu steeds vaker gerommeld met melk. Consumenten kopen pakken met zuivel, in de verwachting dat er echte melk in zit, maar treffen water aan, zo wordt geklaagd. De klachten worden ondersteund met Youtube-filmpjes en berichten op andere sociale media.

Rusland probeert het probleem deels te ondervangen door meer melk uit eigen land aan te voeren, maar kan het tekort niet aanvullen. De Russische zuivelbond heeft toegezegd meer fabrieken te gaan bouwen op de Krim, maar dat is hooguit een remedie voor de langere termijn. De Oekraïners zien de problemen met gemengde gevoelens aan.

Beheer
WP Admin