Rundveehouderij

Nieuws 398 x bekeken 2 reacties

Ierland wil producentenorganisatie rundvee

Dublin – De Ierse minister voor landbouw Simon Coveney wil dat er een producentenorganisatie (PO) voor fokkers van rundvleesvee komt.

Coveney heeft een zogenoemde consultatieronde ingeluid om de mening van alle betrokkenen te peilen. Het opzetten van een producentenorganisatie is één van de aanbevelingen uit een recent rapport over de toekomst van de rundveehouderij in Ierland dat op verzoek van de minister is opgesteld. ''Ik weet dat dergelijke producentenorganisaties ook in andere EU-landen bestaan. Maar wij zijn niet allemaal hetzelfde en ik wil bereiken dat een Ierse producentenorganisatie ook op de wensen en behoeften van de Ierse boeren is afgestemd'', aldus de bewindsman.

Laatste reacties

  • koestal

    zijn ze wel erg laat mee

  • koeboertje

    Beter dan bij ons, want hier worden de productorganisaties afgeschaft !


Of registreer je om te kunnen reageren.