Rundveehouderij

Nieuws 1669 x bekeken

DeltaMilk heeft ruimte voor nieuwe leden

Bleskensgraaf - DeltaMilk overweegt binnenkort weer nieuwe leden aan te nemen. Dat meldt de zuivelcoöperatie op haar website. Op dit moment kent DeltaMilk nog een ledenstop, die dateert van eind 2012.

Het bestuursvoorstel moet nog door de DeltaMilk-leden worden goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering. Die staat gepland in september. Aannamevoorwaarden bij DeltaMilk zijn onder meer een bedrijfsproductie van minimaal 400.000 kilo melk per jaar. De melkveebedrijven moeten zich in het Groene Hart bevinden en ook weidegang en grondgebondenheid behoren tot de voorwaarden.

Teunis Sterk, voorzitter van DeltaMilk, wil inhoudelijk nog niet op het voornemen ingaan. Eerst worden de leden geïnformeerd. Feit is in ieder geval dat DeltaMilk niet de enige zuivelonderneming is die op zoek is naar nieuwe leden. Onlangs gaf ook Arla aan op zoek te zijn naar nieuwe leden in Nederland.

DeltaMilk zag haar ledenaantal na overname van de kaasfabriek in Bleskensgraaf toenemen van 70 tot zo'n 150 melkveehouders. De kaasfabriek in Bleskensgraaf is vanaf 2015 goed voor ongeveer een half miljard kilo melk. Nu wordt er volgens Sterk jaarlijks al ruim boven de 400 miljoen liter melk verwerkt. DeltaMilk heeft zich in ieder geval tot 2022 verzekerd van een melkaanvoer van FrieslandCampina. Deze overeenkomst vloeit voort uit de fusiebeperkingen die FrieslandCampina in 2008 werden opgelegd. De zuivelonderneming moet in ieder geval tot 2017 melk beschikbaar stellen aan derden. DeltaMilk heeft echter afspraken met FrieslandCampina waarin melkaanvoer tot 2022 is veiliggesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.