Rundveehouderij

Nieuws 7835 x bekeken 4 reacties

Scheit of gaap?

Kildare - Op een boerderij in Ierland leeft een uitzonderlijk dier, de 'geep', een samentrekking van de Engelse woorden voor schaap en geit.

Boer Paddy Murphy uit een streek ten zuidwesten van de hoofdstad Dublin zei dat het tot zijn verbazing goed gaat met de geep.

Ierse media berichtten vrijdag dat het een mix moet zijn van een geit met een Cheviot-schaap op Murphy's boerderij. Normaal komt een kruising van deze genetisch zeer verschillende dieren niet levend ter wereld. Maar deze 'geep' leeft al twee weken en doet het fantastisch, zei Murphy tegen de Ierse tv.

Hij is veel sneller dan andere lammetjes, door zijn langere poten. Zijn schapenmoeder aanvaardt hem net als de andere lammetjes. Het dier heeft nog geen roepnaam. Maar de boer heeft ook een pub in het dorp waar de klanten, waarschijnlijk onder het genot van een lager, ale of stout, het dier binnenkort een naam zullen geven.

Laatste reacties

 • jocox

  Als ze weer nuchter zijn zullen ze wel weer zien of het een schaap dan wel een geit is ! Het trekt in ieder geval ( even) klanten !

 • Fredrika

  Haha, ook in Ierland hebben ze 1 april.

 • Bloemestein

  April fool.

 • aqwzsx12

  een ding is zeker: één gaap kan scheiten , maar een scheit kan niet gapen!

Of registreer je om te kunnen reageren.