Rundveehouderij

Nieuws 1046 x bekeken 1 reactie

Fonterra verkoopt meer babyvoeding in China

Auckland – Fonterra schaalt de verkoop van babyvoeding in China op. Dat meldt de New-Zeeland Herald. Afgelopen jaar startte de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming met de verkoop van babyvoeding in China onder het merk Anmum. De eerste producten werden verkocht in de stad Guangzhou. Inmiddels is de babyvoeding ook in zo'n 100 winkels in de steden Chengdu en Chongqing verkrijgbaar. Ook in Hongkong wordt Anmum babyvoeding verkocht.

Voor genoemde introductie verkocht Fonterra nog geen babyvoeding onder eigen merk in China. Naar verwachting vertegenwoordigt deze markt in 2017 een waarde van ruim 19 miljard euro. Volgens Fonterra-directeur Kevin Wickham bevindt de uitrol van Anmum in China zich nog steeds in de proeffase. De verkoopcijfers liggen op schema.

Topman Theo Spierings gaf eerder al aan te verwachten dat Anmum babyvoeding binnen drie jaar in meer dan 70 Chinese steden te verkrijgen is.

Deze maand controleren Chinese inspecteurs of de Nieuw-Zeelandse zuivelfabrieken voldoen aan de recent aangescherpte exporteisen.

Eén reactie

  • koestal

    we krijgen weer concurrentie

Of registreer je om te kunnen reageren.