Rundveehouderij

Nieuws 951 x bekeken

Emmi vergroot omzet fors met overnames

Luzern - Het Zwitserse zuivelconcern Emmi heeft de omzet vorig jaar met 10,6 procent weten te vergroten tot omgerekend 2.695 miljoen euro. Dat is bijna 260 miljoen euro meer dan in 2012.

Emmi maakt nog geen winstcijfers bekend. Die komen pas in februari of maart naar buiten. Van de 10,6 procent groei komt 8,6 procentpunt voor rekening van buitenlandse overnames of deelnames. Zo nam Emmi vorig jaar het Franse Diprola over, kocht het een extra aandeel in het Spaanse Kaiku en kocht het zich in in het Nederlandse AVH Dairy Trade (50 procent). Daarnaast nam het nog Käserei Studer en het Italiaanse Rachelli over. Groei werd vooral geboekt in de segmenten kaas en poeders (ingrediënten).

Of registreer je om te kunnen reageren.