Rundveehouderij

Nieuws 917 x bekeken 1 reactie

De Graafstroom maakt betere wei met minder energie

Bleskensgraaf - Zuivelfabriek De Graafstroom, eigendom van coöperatie DeltaMilk, heeft een nieuwe, energiezuinige installatie voor het indikken van wei in gebruik genomen. Hiermee kan betere wei voor kindervoeding worden gemaakt en dat op een goedkopere manier dan tevoren.

De zogenoemde 'omgekeerde osmose-installatie' vervangt de traditionele wei-indamper. De vervanging van de indamper en het verduurzamen van de weiverwerking heeft binnen een jaar tijd plaatsgevonden, een prestatie waar De Graafstroom trots op is. De nieuwe installatie is afgelopen vrijdag officieel in gebruik genomen. De Graafstroom hoopt met de nieuwe installatie aanzienlijk op energie te besparen en een relatief betere prijs voor de wei te ontvangen.

Eén reactie

  • koestal

    energiebesparing,daar is geld mee te verdienen !

Of registreer je om te kunnen reageren.