Rundveehouderij

Nieuws 616 x bekeken

Minder belangstelling opslagregeling zuivel

Brussel - De belangstelling voor gesubsidieerde opslag van zuivel neemt af na het sluiten van de opslagregeling voor kaas. Dit blijkt uit een overzicht van het Europese Melkmarkt Observatorium (MMO).

In ruim twee weken tijd was ruim 100.000 ton kaas aangemeld voor opslag, waarvan ruim 84.000 ton kaas uit Italië met beschermde oorsprongsaanduiding, kaas die normaliter toch al bewaard wordt. De Commissie zag dit als misbruik en sloot deze regeling.

Sindsdien zijn voor mageremelkpoeder en boter nog maar relatief kleine volumes meer aangemeld, maar opmerkelijk genoeg nog steeds bijna niets uit de meest getroffen landen: Finland, de Baltische staten en Polen. Vanuit Ierland en Nederland is in de afgelopen week nog een kleine 3.000 ton boter aangemeld, maar dat zijn volumes die in andere jaren ook werden aangemeld. Duitsland meldde daarnaast nog ruim 1.100 ton mageremelkpoeder aan voor opslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.