Rundveehouderij

Nieuws 781 x bekeken 3 reacties

'Ban Rusland treft rundvleesmarkt nauwelijks'

Utrecht- De Russische importban heeft weinig invloed op de wereldmarkt voor rundvlees. Dit meld Rabobank in zijn rundvleesrapport voor het derde kwartaal.

De ban heeft weinig invloed op grote exporteurs als Amerika en Australië aangezien er voorafgaande aan de ban ook al vergaande beperkingen waren voor de export van rundvlees naar Rusland.

In grote trekken is de situatie op de wereldmarkt gunstig voor de rundvleessector. De vraag blijft groot en neemt zelfs toe, bij beperkte beschikbaarheid. Dat drijft de prijzen op, soms tot recordniveau. Aldus de uitleg van Rabobank analist Angus Gidley-Baird.

Een uitzondering op de regel is de EU. Uit het rapport blijkt dat de Europese markt onder druk blijft staan. Het is onwaarschijnlijk dat de seizoenmatige toename van de vraag naar rundvlees zal zorgen voor hogere prijzen. Dat komt door de concurrentie van varkens- en kippenvlees dat voor veel lagere prijzen wordt aangeboden.

Laatste reacties

 • Elevage

  de prijzen zijn op record niveau aldus de bank, alleen niet in EU.
  Helaas heb ik er dan dus niets aan!!

 • a.t.herwijnen

  Altijd voor wereldmarktprijzen produceren, behalve als de wereldprijzen hoog zijn!!! Probeer mij dat nu eens uit te leggen?

 • gerjan slingenbergh

  Lepe jongens daar bij de Rabobank.

Of registreer je om te kunnen reageren.