Rundveehouderij

Nieuws 1483 x bekeken 1 reactie

Hochwald Bolsward investeert verder

Bolsward - Hochwald Nederland blijft ook dit jaar investeren in de fabriek. Dit meldt directeur Van Sijll in een schrijven aan de leden. In totaal zal dit jaar voor zo'n 4,5 miljoen euro worden geïnvesteerd, waarvan 2,5 miljoen voor een nieuwe bliksnijmachine.

Hochwald heeft een eigen blikfabriek. Dit om de geproduceerde condensmelk te verpakken.

In de voorgaande jaren heeft Hochwald Nederland voor een kleine 20 miljoen euro geïnvesteerd in modernisering van de fabriek. Het bedrijf verwacht over 2013 bijna 5 procent meer melk te ontvangen dan over 2012.

Het bedrijf is onderdeel van de Duitse coöperatie Hochwald. Die boekte in 2012 een omzet van bijna 1,3 miljard euro. Het bedrijf verwacht zo'n 40 procent van de omzet te behalen uit export. In Bolsward wordt vrijwel uitsluitend voor de export geproduceerd.

Eén reactie

  • koestal

    Het gaat goed in Friesland met de zuivel

Of registreer je om te kunnen reageren.