Plukon wil Franse Groupe Duc overnemen - Foto: Hans Prinsen PluimveeNieuws

Plukon wil Franse Groupe Duc overnemen

Het Nederlandse kippenbedrijf Plukon wil de Franse collega Groupe Duc overnemen. Dat melden Franse bronnen.

Duc zelf heeft in een bericht aan de beurs meegedeeld dat het in de eindfase zit van onderhandelingen met een ‘industriële speler’ over een belangrijke transactie rond het hele bedrijf. Om die reden is de notering van Duc aan de Parijse beurs voorlopig geschorst.

Plukon Poultry bevestigt noch ontkent een bericht over een overname. Een woordvoerder zegt in een reactie dat het bedrijf niet ingaat op speculaties over bedrijven in de pluimveesector.

Omzetdaling bij Duc

Duc heeft in 2015 een omzet gedraaid van €180 miljoen. Dat is een stuk lager dan in de voorafgaande jaren, wat Duc vooral wijt aan de gevolgen van de uitbraak van vogelgriep in het zuidwesten van Frankrijk in de winter van 2014-’15. Vorig jaar werd een winst gedraaid van €570.000, na een verlies van €3,78 miljoen in 2014.

Duc was eerder in gesprek met Groupe Avril

Duc is eerder in gesprek geweest met Groupe Avril, één van de grootste Franse agrarische coöperaties, over een overname maar dat is uiteindelijk op niets uitgelopen. Ook LDC, het grootste pluimveebedrijf van Frankrijk, toonde geen belangstelling. LDC heeft juist de kippenactiviteiten van Groupe Avril overgenomen in een poging haar positie op de binnenlandse markt te versterken en de toenemende invoer van kip een halt toe te roepen. Volgens Franse media wordt een flink deel van die buitenlandse kip geleverd door Plukon.

Beheer
WP Admin