Pluimveehouderij

Nieuws 3898 x bekeken 9 reacties

Aldi komt met nieuwe kip na campagne Wakker Dier

Culemborg - Aldi komt met een nieuwe, traag groeiende kip voor het basisassortiment.

Qua specificaties valt deze tussen Albert Heijns Hollandse kip en Jumbo's Nieuwe Standaard Kip, beide uitvoeringen van het Kip van Morgen-concept. Uiterlijk eind 2016 moeten alle verse kipartikelen vervangen zijn door kippenvlees van een trager groeiend ras.

Criteria van de nieuwe kip

Criteria van de nieuwe kip zijn een slachtleeftijd van circa 47 dagen, daglicht in de stal, maximaal 15 stuks per vierkante meter en maximaal 34 kilogram per vierkante meter. Bovendien heeft de supermarkt de ambitie om eind 2015 de helft van de verse kipproducten te laten voldoen aan de criteria van 1 ster van het Beter Leven-keurmerk.

Campagne door Wakker Dier

Wakker Dier startte afgelopen maandag een nieuwe tv-campagne tegen Aldi, die reguliere kip als basisassortiment had. Dit tv-spotje is nu teruggetrokken, meldt de dierenwelzijnsorganisatie.

Laatste reacties

 • joohoo

  Ik heb ook nog wel een traag groeiend kalf als die ooit nog een keer de slager haalt hoef ik hem niet meerterug!

 • fietskip

  dit is ook een vorm van terrorisme toch?
  als je niet doet wat ik wil ga ik je beledigen en beschadigen op radio en tv.
  en dit mag van de politiek?
  wat zou er dan gebeuren als je dat bij een politicus deed?

 • mr X

  Uiteindelijk beslist niet de producent wat in de
   winkelschappen moet komen. Degene die betaalt bepaalt. Daar heeft de boer nog wel eens moeite mee. Laat hij daar maar aan wennen.

 • fietskip

  Sorry mr x, de boer produceert wat er door de consument gekocht word. Het probleem mr x is dat de consument in de winkel goedkoop koopt en buiten de winkel als burger ander praat. Laat jij dat dan maar eens eerst veranderen . Wen daar dan maar aan. En door een paar man iets af proberen te dwingen door anderen op radio en tv te criminaliseren zegt meer over die paar man zelf.

 • mr X

  Beste fietskip,
  Dezelfde discussie was ook met het scharrelei. Zo gaat het nu ook met de vleeskuikens. De producent mag gaan produceren wat wordt gevraagd. Door wie dan ook maar de eisen worden gesteld.

 • schoenmakers1

  Beste mr X, als je gelijk hebt kunnen de batterijei gerust weer toelaten, volgens jou logica zou er totaal geen vraag naar zijn en het verbod om ze in de winkel te verkopen dus ook een totaal overbodige regel zijn

 • mr X

  b este mensen,
  Hoe we het wenden of keren; de producent en consument zijn afhankelijk van de supermarkt. De consument kan niet altijd kiezen. Bij de Aldi kan ik wel kiezen uit verschillende soorten kuikenvlees. Dat stel ik op prijs.
  De batterij-eieren komen niet terug in de schappen. Onder druk van allerlei organisaties zien we dat de inhoud van de aangeboden artikelen veranderen; non-gmo voor vlees en melk, enz. Niemand kan ontkennen dat de consument kritischer wordt. Alle productie-methoden worden niet meer geaccepteerd. De veehouders moeten hun ogen niet sluiten en meer dat gaan produceren wat gevraagd wordt. Dan kan misschien in de niche meer worden verdiend dan het gangbare.

 • fietskip

  @5, klopt mr-x. Maar de eisen worden niet gevraagd door de consument, maar opgedrongen door een paar mensen die anders de supermarkten probeeren te schaden. Daar gaat het om. Door een paar mensen word dus bepaald wat een consument moet gaan kopen en eten en dat kan in mijn ogen niet. De boer produceert echt wel wat er gevraagd word anders kan hij zijn goederen of dieren niet kwijt. Maar als een paar mensen gaan bepalen wat er geproduceerd word gaat dat fout, kijk maar naar de scharreleieren. Laat de consument met zijn koopgedrag maar bepalen wat er geproduceerd moet worden, zo hoord het.

 • info335


  Mr X,

  Het probleem is dat inderdaad supermarkten worden 'beschadigd' door organisaties als Wakker Dier en Partij van de Dieren als ze niet doen wat WD wil/zegt.

  De 'grote' supermarkten moeten dit wel doen anders worden ze 'kapot' gemaakt door deze organisaties. De vraag naar kip is op dit moment hoger dan het ooit is geweest en aangezien de wereldbevolking alleen maar zal groeien wordt deze vraag alleen maar groter. Op de 'scharrel'-manier kun je niet aan deze vraag voldoen.

   

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.