Pluimveehouderij

Nieuws 5653 x bekeken 25 reacties

Van Beek verpakt eieren in duplostenen

Wehl - Supermarktketen Jumbo gaat vanaf woensdag eieren verkopen in zogeheten eggyplay-verpakkingen.

Dit is een plastic eierdoos voor acht eieren in de vorm van een groot duploblok. Als de verpakking leeg is kunnen kinderen daar bouwwerken mee maken. De eggyplay is in diverse kleuren beschikbaar. Leverancier van eieren in deze verpakking is Eierhandel Gebr. Van Beek in Wehl.

Laatste reacties

 • maartje gussinklo


  Ik vind het een geweldig idee. Het kopen van eieren moet aantrekkelijk gemaakt worden en dit is een mooi manier om ook kinderen aan te spreken. Bij veel huishoudens bepalen kinderen mede wat er gekocht wordt, dus dit zou zo maar een hype kunnen worden.

  Zijn er zo'n leuke foto's online te vinden van dit fantastische initiatief en dan plaatsen jullie deze foto! Beetje jammer....

 • maartje gussinklo


  Haha, ik zie dat jullie meteen actie hebben ondernomen en een andere foto hebben geplaatst :-)

 • gjcamps

  Goed idee, verpakking is in deze tijd belangrijker dan het product zelf. En leuk voor de kinderen.

 • Hbouma


  Heel goed idee, verpak er witte en bruine eieren in (om en om) dan is de verrassing voor de kinderen dubbel zo groot en heel Nederland went ook nog eens aan een wit ei.

 • Cokie


  Ik ga vast ruimte maken op mijn bankrekening!

 • Weerkundige

  Word dit ook coppiert op melk pakken of zit er patent op 
  vast een gouden greep 
  produkt van jaar  

 • wilcovanlaar1


  Nadat de eieren 7 weken zijn gedaald, gaan ze nu vast weer 7 weken omhoog !

 • Koen Franken


  Alles valt of staat met de meerprijs welke hier bij komt kijken .

 • a.vdijk2

  De 'Lego-verpakking' is in mei 2010 ontworpen door Eggnovation in het kader van een marktonderzoek van Motivaction met financiering van het Fonds voor Pluimveebelangen. Het ontwerp is dus 5 jaar oud. Het verpakkingsontwerp werd toentertijd weggelachen. Hoewel het Motivaction marktonderzoekrapport met het verpakkingsontwerp openbaar is, is het wel usance en netjes dat de gebruiker de bron van het ontwerp vermeld.
  Gebruik met bronvermelding = OK. Gebruik zonder bronvermelding = 'jatten'.  Ik weet dat in de praktijk vaak het motto geldt van 'Beter goed gejat dan slecht bedacht', maar het is niet zoals het hoort.
  Overigens hoop ik van harte, dat de verpakking en groot succes wordt ten faveure van de pluimveehouders, want daarvoor is het toentertijd ontwikkeld.

 • 200113528

  een ei in nederland wordt  nooit een succes zolang we 2 van de 3 eierenmoeten exporteren. zolang is er voeraanbod en worden we uitgeknepen door deze lieve broeders die ons ei vervolgens weer lief aan de kindertjes verkoopt. Wat wat het kind wil dat wil de consument. 2 dent van de eieren af en 1 cent aan verpakking weggeven kan al uit voor van beek waarschijnlijk betaaald de consument 4 cent extra. oplichters zijn het en coruupt als de pest. supermarkten zeggen dat ze aan fair trade doen. ze gunnen een boer in eigenland nog geen droge kruimel brood wie gelooft er nog in dat het extra geld bij een boer in ver weg i stan komt. commurcie en bedrog slaat de boventoon. boeren grijp de kans nu het al te laat is. anders wordt het verzuipen hoe lan je ook pompt

 • koekalf8

  Mogelijk het ei van Columbus, je verkoopt 8 eieren voor de prijs van 10, en de kinderen vragen wel naar deze verpakking, misschien ook nog bouwwedstrijden met deze verpakking organiseren etc etc

 • alex.janssen1

  Top initiatief. Geen speld tussen te krijgen. Ook niet door de azijndrinkers

 • caddy


  als je alles en iedereen loopt af te zeiken kun je beter niet reageren '200113528'. De schult van het verdienmodel van de afgelopen jaren in de legsector ligt echt niet bij de ''eiermafia'' maar is mede de oorzaak door een overaanbod aan eieren waardoor de handel in een machtspositie staat. 

  Dit doosje is een leuk initiatief wat naar mijn mening een postief effect geeft op de eiercosumtie. Met achter overhangen en iedereen de schult geven komen we geen meter verder!

 • devo-ei


  Leuk initiatief. Misschien leuk om een leuke bouwtekening bij te voegen 1x in de zoveel tijd dan moet er gespaard worden om een bouwtekening af te kunnen maken, wat misschien weer de verkoop stimuleerd.

  Dan wordt het leuk om eieren te kopen (en dus ook te gebruiken).

 • trijnie

  Er weleens aangedacht dat dit weer extra troep voor de vuilniscontainer is?
  En is het wel zo gezond om een poreus ei in dit gekleurde plastic te verpakken?

 • 200113528

  caddy jij gelooft ook al in het over aanbod, de pakstations hebben noog geen eens voorraad voor een halve dag sorteren staan en weet jij hoe weinig eieren er moeten komen voordat ze weer duur worden. Precies minder als de behoefte van NL> Eierboeren worden uitgeknepen door de supers en boeren door de tussenhandel. Wat mijn betreft een schakel er tussen uit

 • caddy


  200113528 Op het moment heb ik wel het idee dat het overaanbod aan eieren krimpt inderdaad. Maar zolang handelaren en pakstation binnen enkele uren een wagen eieren kunnen betrekken van iedere klasse en kleur zal er geen tekort zijn, en dus de prijs ook niet royaal stijgen. 

 • Cornelis61

  Leuk idee,  jong geleerd is oud gegeten

 • koestal

  Ik wil alle kleuren,jammer dat Pasen voorbij is ,zou extra mooi zijn met al die kleuren,maar Pinksteren komt nog !

 • zon

  #17,overaanbod komt o.a door onze eigen zogenaamde belangenbehartigers.
  Zei zijn het die toch de rechten eraf willen hebben en die gratis rechten in die extra regeling zo nodig vonden.
  Dezelfde bestuurders drukken ons erook door dat we promotiegelden moeten betalen.
  Als die bestuurders geen betere visie hebben is het dweilen met de kraan open

 • Cokie

  #zon , Heb jij al betaald dan?

 • zon


  Of er betaald is is niet relevant,wat wel belangrijk is is dat via de IKB verplicht wordt om te betalen terwijl veel pluimveehouders niet willen,dit hebben ze eerder wel duidelijk gemaakt toen er bij een vrijwillige bijdrageaanvraag slechts 10 procent reageerde ,dan mag ik aannemen dat de grote meerderheid deze gedwongen promotie niet wil.

  Degene die er enkel profijt van hebben zijn de bio en freiland in NL.
  Voor de rest wordt er geen ei meer gegeten.

  Bijna iedereen moet dus betalen voor de winst van bio en freiland.

 • Cokie

  Dat bio en uitloopeieren het goed doen hebben we te danken Wakker Dier en aan niemand anders, Dat IKB wordt gebruikt als incasso bureau vindt ik een kwalijke zaak want in feite is IKB gewoon verplicht, doe je niet mee dan krijg je de eieren niet meer verkocht, als je als zelfstandig ondernemer niet mee wil doen met deze waardeloze reclame aktie dan wordt  gedreigd met sancties als schorsing of uitsluiting. IKB is opgezet om de voedselveiligheid te garanderen en daar moeten ze zich mee bemoeien en niet met het vermarkten van eieren.

 • Burnetti

  Geweldig idee om positief mee aan het imago van pluimveehouderij te werken. Super uitgevoerd. Kijk naar retailacties hoe belangrijk ' het gezin met kinderen' bij vorming van imago is. Jumbo en AH bewijzen dit keer op keer.

  Compliment voor de bedenkers, uitvoerders en partijen die deze moed tonen voor omdenken.

 • zon

  Ik ben het aardig met je eens cookie.

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.