Pluimveehouderij

Nieuws 2710 x bekeken 3 reacties

2 Sisters haalt meer antibiotica weg

Birmingham – Het Britse kippen- en vleesbedrijf 2 Sisters verwijdert alle antibiotica 'die van kritisch belang zijn voor de gezondheid van mensen' uit de kippenproductie'.

''Als verantwoordelijke en vooruit denkende organisatie willen we graag voorop lopen bij dit steeds belangrijker onderwerp. We nemen een positie in die volgens ons zowel pragmatisch als verstandig is,'' aldus topman Ranjit Singh. 2 Sisters zet ook twee proefbedrijven op waar technieken ontwikkeld kunnen worden om het gebruik van antibiotica in de pluimveehouderij verder aan banden te leggen.

Laatste reacties

 • new kids

  Dat worden kortlopende contracten bij 2 sisters, kun je tenminste nog weg als je het sjouwen zat wordt.

 • niek brabant

  Eerst alternatieven is best oke, maar ga daar niet te ver in. Ik ben voorstander van zo weinig mogelijk antibiotica, maar als ze van bovenaf iets gaan verbieden is de verkeerde weg.
  Je kunt het misschien ook anders zien, 2 sisters is misschien bereid om dieren te mishandelen door ze bepaalde goede antibiotica te onthouden. Andere methoden zijn welkom, maar als het nodig is moeten ze wel de juiste antibiotica kunnen krijgen.

 • b.brink1


  Een totaal verkeerd signaal vanuit de branche. Multiresistentie komt niet vanuit de veesector, hierover zijn genoeg rapporten bekend. Wanneer je hier aan meewerkt, maak je het de vleesindustrie volledig onmogelijk om nog behoorlijk te werken. Daarnaast heeft een ziek dier recht op genezing en dus recht op antibiotica. Ik vind het een schande.

Of registreer je om te kunnen reageren.