Pluimveehouderij

Nieuws 1652 x bekeken 1 reactie

'Maak kortetermijnafspraken over toeslagen eiernotering'

Barneveld – De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) attendeert zijn leden erop dat het mogelijk handig is om voor kortere termijnen afspraken te maken over toeslagen op de eiernotering.

In de meest recente nieuwsbrief werpt de NVP de stelling op dat de toeslagen op uitbetalingsprijzen veel te hoog zijn, wat veelzeggend zou zijn over de basisnotering. De vakbond verwijst pluimveehouders dan ook naar iSTEP, het informatieSysteem Transparante EierPrijzen. Op dit informatiesysteem, vanaf 2014 in de lucht, kunnen pluimveehouders indien zij lid worden hun werkelijk uitbetaalde prijzen, de notering inclusief toeslagen, met elkaar delen om zo inzicht te krijgen in de prijzen die op een bepaald moment worden betaald. Naar eigen zeggen vertegenwoordigen de leden van iSTEP 25 procent van het Nederlandse legpluimveebestand. Het platform werd opgericht om de marktsituatie voor legpluimveehouders transparanter te maken.

Eén reactie

  • Cokie

    Is er eindelijk iemand wakker geworden! Dit is toch al jaren zo.

Of registreer je om te kunnen reageren.