Pluimveehouderij

Nieuws 1624 x bekeken

Franse kippenexport zakt in

Parijs – Frankrijk heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar 260.000 ton kip en kippenvlees uitgevoerd. Dat is vrijwel evenveel als in dezelfde periode in 2014. De laatste maanden zakt de export echter fors in, in juli weer met ruim 13 procent.

Behalve het stilvallen van de export naar Rusland ligt ook de afname door Saoedi-Arabië op een lager niveau dan vorig jaar. De buren in de Europese Unie hebben in deze periode wel iets meer Franse kip ingevoerd.

Import zwakt af

Tegelijkertijd heeft Frankrijk zelf in de periode januari tot en met juli met 291.000 ton wel bijna 5 procent kip en kippenproducten uit het buitenland aangevoerd. Ook die import lijkt de laatste maanden weer wat af te zwakken.

Frankrijk produceert meer kip dan vorig jaar

De productie van kip blijft wel hoger dan vorig jaar. De agrarische dienst Agreste geeft over de eerste acht maanden van dit jaar een productie van bijna 700.000 ton, dat is een kleine 5 procent meer dan in 2014. In augustus lag de productie zelfs bijna 11 procent hoger op jaarbasis.

Wat kalkoenen betreft is de productie in de eerste acht maanden met ruim 3 procent gedaald naar 226.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.