Pluimveehouderij

Nieuws 1401 x bekeken

Hubbard speelt in op marktverschuivingen

Met het JA87-moederdier en de M99-haan speelt fokkerijorganisatie Hubbard in op de verschuivingen in de Nederlandse vleeskuikenmarkt. De Hubbard-ouderdieren produceren gezonde en robuuste kuikens, die voldoen aan de eisen van de Kip van Morgen.

Inmiddels zijn supermarktketens Albert Heijn en Jumbo overgestapt op een diervriendelijker basisassortiment. Vanaf het moment dat er werd gesproken over de Kip van Morgen stond fokkerijorganisatie Hubbard in de startblokken om de ouderdieren hiervoor te leveren. De eerste Nederlandse praktijkresultaten van de Hubbard-ouderdieren en de door hen geproduceerde vleeskuikens voldoen ruimschoots aan de verwachtingen. De langzamer groeiende kuikens zijn gemakkelijke dieren om mee te werken: het antibioticagebruik is nihil en de voetzoollaesiesscores liggen dicht bij nul.
Hubbard is meer dan 45 jaar actief op de markt van langzamer groeiende kuikens. De fokkerijorganisatie heeft veel ervaring in het werken met alternatieve rassen. Nederlandse vleeskuikenbedrijven die produceren onder het Beter Leven-keurmerk werken met kuikens die afkomstig zijn van Hubbard-ouderdieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.