Mechanisatie

Nieuws 2253 x bekeken

Lovol Arbos neemt Goldoni over

De Chinese Lovol Arbos Group redt het nagenoeg failliete Italiaanse Goldoni. Na een overbruggingskrediet in november keurde de Italiaanse rechter onlangs een reddingsplan goed voor het in moeilijkheden verkerende bedrijf in Modena. Lovol verwacht halverwege januari al nieuw leven te blazen in de productielijnen in Italië.

Volgens Andrea Bedosti, managing director van Lovol Arbos Group SpA, omvat het reddingsplan drie speerpunten. Ten eerste is er een kapitaalinjectie om het vertrouwen van personeel, leveranciers en klanten te winnen. Dit geld maakt de snelle herstart mogelijk.

Grondige herfinanciering van bedrijf

Daarna volgt een grondige herfinanciering van het bedrijf om schuldeisers tevreden te stellen. Tot slot komt er een driejarig businessplan om het productengamma grondig te moderniseren en te verbreden, de productiewijze radicaal te veranderen (lean manufacturing) en het distributienetwerk te internationaliseren.

Foto

  • Het fabriekscomplex in Modena, Italië. Foto: Goldoni

    Het fabriekscomplex in Modena, Italië. Foto: Goldoni

  • Een Arbos van het Chinese Lovol. Foto: Henk Riswick

    Een Arbos van het Chinese Lovol. Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.