Mechanisatie

Nieuws 1619 x bekeken

Valtra: meer T

Achterveld (Utr.) – Valtra breidt zijn vierde generatie T-trekkers uit met HiTech-modellen. Dit zijn basistypen voor taken die minder hydraulisch vermogen vragen. Zes modellen dekken een range af van nominaal 155 pk/114 kW (T144H, met boost 170 pk en 680 Nm) tot 235 pk/173 kW (de T234H, met boost 250 pk, 1.000 Nm).

De T-serie is nu beschikbaar in de transmissievarianten HiTech, Active, Versu en Direct. De HiTechs hebben een vijftraps powershift-transmissie en wijken op het punt van hydrauliek af van de Active-modellen. Ze kregen een tandwielpomp van 73 of 90 liter per minuut en mechanisch bediende ventielen. De Active heeft load-sensinghydrauliek (tot maximaal 200 liter per minuut).

Ook in cabines is er meer te kiezen. De nieuwe SkyView heeft bijna 7 vierkante meter glas. Een metalen rail beschermt de dakranden tegen takken. Ook is er bijvoorbeeld extra verlichting op te monteren. Een ruitenwisser houdt de dakruit schoon. Smalle spatborden maken manoeuvreren (bijvoorbeeld in de bosbouw) gemakkelijker. Opties: stalen brandstoftank (voor bosbouwwerkzaamheden), cabine met twee deuren, elektrisch verstelbare spiegels, verwarmde voorruit.

Genoemde powershift-transmissie is dezelfde als in de Active en Versu. De HiTech beschikt verder over hill-hold, AutoTraction en de gepatenteerde hydrauliekassistent. Deze verhoogt het motortoerental als meer hydraulisch vermogen wordt gevraagd, zoals bij voorladerwerk.

Foto

  • De nieuwe SkyView heeft bijna 7 vierkante meter glas.

    De nieuwe SkyView heeft bijna 7 vierkante meter glas.

  • Valtra: meer T

Of registreer je om te kunnen reageren.