Mechanisatie

Nieuws 4679 x bekeken

Populaire 6R-serie van John Deere gaat aan de AdBlue

Mannheim- John Deere vervangt per november 2014 haar drie topmodellen uit de populaire 6R-serie. De nieuwe 6175R, 6195R en 6215R krijgen nieuwe 6-cilinder motoren voorzien vanAdBlue-( ureum oplossing)injectie. Dit om te kunnen voldoen aan de strenge Europese Stage IV emissienormen.

De drie nieuwe modellen in de 6R-serie vervangen de huidige modellen 6170R, 6190R en de 6210. De meest ingrijpende veranderingen voor de gebruikers zijn een forse uitlaat aan de rechterkant van de cabine en dat naast diesel nu ook AdBlue moet worden getankt. In verhouding met diesel verbruiken de nieuwe 6,8 liter motoren circa 2 procent AdBlue.  John Deere heeft het verbruik van AdBlue tot een minimum beperkt door alle beschikbare emmisiereductie-technieken te combineren; naast AdBlue-injectie hebben de DPS-motoren ook een dieseloxidatiecatalysator (DOC) met dieselroetfilter en een uitlaatgas recirculatiesysteem (SCR).

Volgens John Deere heeft dit alles geen nadelige gevolgen voor de levensduur en het onderhoud. Om dit te onderstrepen zijn de onderhoudsintervallen van motorolie en filters verlengd van 500 naar 700 draaiuren.

De nieuwe diesels leveren een nominaal vermogen van 175 pk in de 6165R, 195 pk in de 6165R en 215 pk in het topmodel de 6215R. Dit is circa 5 pk meer dan de vorige modellen. Tijdens transport- en aftakaswerk kan het motormanagement nog een extra boost geven van circa 40 pk.

De trekkers zijn verkrijgbaar met de standaard PowrQuad powershift met 20 versnellingen voor- en achteruit, een nieuwe volautomatische Direct Drive-transmissie met 24 versnellingen of een traploze AutoPowr-transmissie. Van de laatste is de overbrengingsverhouding gewijzigd, waardoor de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur bij een lager motortoerental mogelijk is. Verder hebben de nieuwe modellen nog een aantal technische verbeteringen, zoals maximaal 6 gestapelde externe hydrauliekventielen, een nieuwe CommmandArm bedieningsconsole met standaard een 7 inch 'touchscreen' bedieningscherm en een joystick voor de bediening van externe hydrauliekventielen.

 

Of registreer je om te kunnen reageren.