Annie Schreijer (@AnnieSchreijer) <a href=""https://twitter.com/AnnieSchreijer/status/621313277763682304"">15 juli 2015</a></blockquote>n<script async src=""//platform.twitter.com/widgets.js"" charset=""utf-8""></script>"",""url"":""https://twitter.com/AnnieSchreijer/status/621313277763682304""}'></span>--> </p> <p>De Copa zegt dat hoge kosten gemoeid zijn met het huidige voorstel. Daarbij komt dat het opstellen van te strenge normen ook betekent dat de landbouwproductie in de Europese Unie zal dalen. ""We doen een sterk beroep op het Europees Parlement en op de ministers van de lidstaten om met onze opvattingen rekening te houden en met realistische voorstellen te komen"", aldus Copa.</p>" AlgemeenNieuws

‘CH4-richtlijn bedreigt veehouderij’

Brussel – Het Europees Parlement en de Europese Commissie zadelen de landbouw op met onrealistische doelstellingen voor de methaanuitstoot.

Dat zegt de Europese koepel van landbouworganisaties. De Copa reageert op de besluitvorming in de milieucommissie van het Europees Parlement afgelopen woensdag over de nationale emissieplafonds voor verschillende schadelijke gassen en stoffen (NEC-richtlijn).

Met een nipte meerderheid wees de milieucommissie een voorstel van VVD’er Jan Huitema af om methaan uit de landbouw buiten de doelstellingen te houden. Het voltallige parlement zal er in oktober over stemmen.

Veehouderij zwaar getroffen

In een reactie zegt de Copa dat met name de veehouderij zwaar getroffen zal worden door deze maatregel. Daarbij komt dat er op geen enkele manier rekening mee wordt gehouden dat verschillende lidstaten al grote vorderingen hebben geboekt bij de vermindering van de ammoniakuitstoot (67 procent in Nederland).

Realistische voorstellen

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik zei bij de behandeling van de NEC-richtlijn dat het opleggen van een CH4-plafond in de landbouw betekent dat de koe de wei uit en de stal in moet.

Beheer
WP Admin