Home

Nieuws 2693 x bekeken 6 reacties

'Kabinet omzeilt vermindering vleesconsumptie'

Amsterdam - De consumptie van vlees en verkleining van de veestapel wordt angstvallig gemeden in de kabinetsreactie op het rapport 'Naar een voedselbeleid' van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), meent Milieudefensie.

In de reactie erkent het kabinet dat aanpassingen in het voedselsysteem nodig zijn, maar in de voedselagenda die ze maandag naar de kamer stuurt, neemt zij geen regie om de echt noodzakelijke aanpassingen door te voeren, vindt Milieudefensie.

Vleestaks en verbod op reclame

Belangrijkste tekortkoming is dat vermindering van consumptie van vlees, zuivel en eieren uit de weg wordt gegaan. Milieudefensie wil een vleestaks en een verbod op vleesreclames om de vleesconsumptie omlaag te krijgen, want dat is volgens de actiegroepering beter voor de gezondheid, voor dieren en het klimaat.

'Economie nog steeds dominante waarde'

Waar WRR aangeeft dat een voedselbeleid rekening houdt met uiteenlopende waarden van voedsel, zoals gezondheid, dierenwelzijn, milieu en landschap, is economie in de voedselagenda nog steeds de dominante waarde. "Geen woord over de verkleining van de veestapel en over de inzet op een productie met meerwaarde", aldus Milieudefensie.

Laatste reacties

 • agratax(1)

  Milieu defensie produceert prachtige rapporten over hun hobby "Een schoner milieu en gezondere mensen" Helaas vergeten er een fatsoenlijke financiele onderbouwing bij te doen als bijsluiter. Ieder mens is het direct eens met hun mooie uitspraken maar als de directe financiele gevolgen duidleijk zouden zijn, haakten de meeste enthousiaste mensen af. De gewone man vindt het niet leuk om gezond werekloos te ziin met een minimale uitkering. Dit is nl. het gevolg van alle prachtige ideeen omtrent milieu dierwelzijn etc. De gewone man weet als geen ander dat een minimum inkomen en geen werk slechter voor de gezondheid zijn, dan vlees eten en ander slechte gewoontes (auto rijden, dierhouderij etc.)

 • agriholland

  Er is een eenzijdige hetze op vlees terwijl je over elk voedingsmiddel zelfs water schade kan toebrengen bij onevenwichtig gebruik.

  Zo het is het plantaardige alternatief voor vlees, soja ook niet wat het lijkt.

  http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/de-gevaren-van-soja

 • putten

  als je alles niet zou eten wat slecht voor je is, dan ga je dood van de honger.

 • Cookie

  Als we allemaal stoppen met vlees eten en 100 worden is dat
  Veel slechter voor het milieu.
  We worden veel te oud dat is het probleem. Dus wie een leefbare aarde voor zijn nageslacht wil sterft op tijd.

 • veldzicht

  Veel te veel opvreters die zich bezig houden met milieu en dierenwelzijn die op zijn tijd wat moeten roepen om te laten dat ze er nog zijn ,Als 95 %van die lui een gewone baan nemen blijven er no zat over en niemand zal ze missen..

 • vandenbrand

  cookie, en de helft van de bevolking "ruimen"?. beter voor een schoon milieu????? immers de mens zelf maakt meer kapot dan welk varken, kip of koe ook..

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.