Home

Nieuws 690 x bekeken

Tekort agrarisch onderwijs gedekt uit begroting OCW

Den Haag – Het tekort van €15 miljoen voor agrarisch onderwijs wordt voor 2015 gehaald uit de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Dat heeft Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën toegezegd tijdens de algemene financiële beschouwingen.

Door een toenemend aantal leerlingen bij het agrarisch onderwijs is er op de begroting van het ministerie van Economische Zaken een tekort ontstaan voor agrarisch onderwijs. Dit is door het ministerie deels opgelost door een kasschuif en het verlagen van de vergoeding per leerling met 2 procent. De Tweede Kamer is hier niet mee eens en heeft om  een oplossing gevraagd. VVD-Kamerlid Mark Harbers heeft een amendement aangekondigd waarmee er toch geld wordt vrijgemaakt voor agrarisch onderwijs.

Dijsselbloem zegt bereid te zijn het probleem op te lossen via de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze is veel groter dan de begroting van Economische Zaken, waar het agrarisch onderwijs uit gefinancierd wordt. "Voor 2015 lossen we dit probleem op. Voor de jaren daarna moeten we kijken naar een structurele oplossing voor het tekort voor agrarisch onderwijs", vindt Dijsselbloem.

Of registreer je om te kunnen reageren.